LF:MPVP0731p Nutrition in Prevention I - Course Information
MPVP0731p Nutrition in Prevention I
Faculty of MedicineAutumn 2004
- Extent and Intensity
- 1/0/0. 1 credit(s). Type of Completion: z (credit).
- Teacher(s)
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (lecturer), MVDr. Halina Matějová (deputy)
- Guaranteed by
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: MVDr. Halina Matějová - Course Enrolment Limitations
- The course is also offered to the students of the fields other than those the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Health Sciences (programme LF, N-SZ, specialization Teaching Specialization Human Alimentation)
- Course objectives (in Czech)
- Předmět zaměřený na vztah výživy a zdraví, zvláštní výživy v etiologii a prevenci infekčních i neinfekčních nemocí s hromadným výskytem. .
- Syllabus (in Czech)
- Výživa děti.
- Výživa těhotných a kojících žen.
- Výživa ve stáří.
- Alternativní směry ve výživě.
- Výživa sportovců.
- Výživové chování.
- Chuťové a potravinové preference.
- Rizikové faktory kardiovaskulárních nemocí.
- Rizikové faktory hypertenze.
- Rizikové faktory osteoporózy.
- Rizikové faktory obezity.
- Rizikové faktory bronchopulmonálního karcinomu.
- Rizikové faktory kolorektálního karcinomu.
- Rizikové faktory závislostí.
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course is taught annually.
- Enrolment Statistics (Autumn 2004, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/autumn2004/MPVP0731p