BVML0221p Laboratory Methods of Food Analysis I - lecture

Faculty of Medicine
Spring 2006
Extent and Intensity
2/0/0. 0 credit(s). Type of Completion: -.
Teacher(s)
RNDr. Jiří Totušek, CSc. (lecturer)
Guaranteed by
RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Prerequisites (in Czech)
BVCP0121 Food Chemistry I && BKUV011 Basics of Human Nutrition
Course Enrolment Limitations
The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
fields of study / plans the course is directly associated with
Syllabus (in Czech)
  • Semestr: prvý - přednášky * základní laboratorní operace
  • * odběr a příprava vzorku k analýze
  • * volumetrie, gravimetrie
  • * extrakční metody
  • * chromatografické metody (kapalinová chromatografie, gelová chromatografie, chromatografie na ionexech, plynová chromatografie)
  • * elektroforéza
  • * refraktometrie, polarimetrie
  • * emisní spektrální analýza
  • * atomová absorpční spektrometrie
  • * molekulová absorpční spektrometrie v oblasti viditelného a uv záření
  • * spektrometrie v infračervené oblasti
  • * fluorescenční analýza, nefelometrie
  • * základy NMR a hmotnostní spektrometrie
  • * elektrochemické metody (potenciometrie, polarografie, voltametrie, elektrochemická rozpouštěcí analýza)
Language of instruction
Czech
Further Comments
The course is taught annually.
The course is taught: every week.
The course is also listed under the following terms Spring 2001, Spring 2002, Spring 2003, Spring 2004, Spring 2005, Spring 2007, Spring 2008, Spring 2009, Spring 2010, Spring 2011.
  • Enrolment Statistics (Spring 2006, recent)
  • Permalink: https://is.muni.cz/course/med/spring2006/BVML0221p