LF:MNSP081 Souvislá praxe - Informace o předmětu
MNSP081 Souvislá praxe
Lékařská fakultajaro 2020
- Rozsah
- 160. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (cvičící)
Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Martin Krobot (cvičící)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
MUDr. Štěpán Tuček, Ph.D. (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- MNPX0741 Praxe I
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční specialista (program LF, N-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je ověření a uplatnění teoretických vědomostí a získání praktických dovedností pod odborným vedením ve FN Motol Praha (1 týden), Dům seniorů Brno ( 1 týden) a 2 týdny na klinických pracovištích(hematoonkologie, gastroenterologie, MOÚ).
- Výstupy z učení
- Student bude po absolvování předmětu schopen: aplikovat teoretické vědomosti na prohloubení, upevnění a další rozvoj praktických znalostí a dovedností se zaměřením na vyhodnocení nutričního stavu dospělých i dětských pacientů s různými onemocněními, vytvořením plánu specializované nutriční péče o pacienty s různými onemocněními a edukací pacientů před propuštěním do domácího prostředí.
- Osnova
- Splnění praktických výkonů daných akreditací programu, příprava podkladů pro kazuistický seminář.
- Literatura
- International dietetics and nutrition terminology (IDNT) reference manual : standardized language for the nutrition care process. 4th ed. Chicago: Academy of Nutrition and Dietetics, 2013, iv, 427. ISBN 9780880914673. info
- Krause's food & the nutrition care process. Edited by L. Kathleen Mahan - Sylvia Escott-Stump - Janice G. Raymond - Marie V. 13th ed. St. Louis, Mo.: Elsevier/Saunders, 2012, xix, 1227. ISBN 9781437722338. info
- KOHOUT, Pavel. Dokumentace a hodnocení nutričního stavu pacientů. 1. vyd. v nakl. Forsapi. Praha: Forsapi, 2011, 57 s. ISBN 9788087250129. info
- POLICAR, Radek. Zdravotnická dokumentace v praxi. 1. vyd. Praha: Grada Publishing, 2010, 223 s. ISBN 9788024723587. URL info
- Výukové metody
- stáž
- Metody hodnocení
- Podmínkou zápočtu je vypracovaní průběhu a hodnocení praxe včetně kazuistik a splnění praktických výkonů daných akreditací programu
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá každý týden. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (jaro 2020, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/jaro2020/MNSP081