bp308 Základy zdravé výživy

Fakulta sportovních studií
jaro 2010
Rozsah
2/1. 5 kr. Ukončení: zk.
Vyučující
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (cvičící)
Garance
Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Rozvrh seminárních/paralelních skupin
bp308/prednaska: Út 13:20–14:50 K205, I. Hrnčiříková
bp308/s1: St 17:15–18:00 E34/203 - seminární místnost, I. Hrnčiříková
bp308/s2: Čt 14:00–14:45 E34/225 - seminární místnost, I. Hrnčiříková
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Studenti budou seznámeni se základy zdravé výživy.
Osnova
  • 1. Úvod do problematiky.
  • 2. Energetický příjem potravou.
  • 3. Doporučení ve spotřebě sacharidů.
  • 4. Doporučení ve spotřebě lipidů.
  • 5. Doporučení ve spotřebě bílkovin.
  • 6. Doporučení ve spotřebě kuchyňské soli.
  • 7. Doporučení pro konzumaci alkoholických nápojů.
  • 8. Doporučení ve spotřebě vlákniny.
  • 9. Doporučení v přívodu vitaminů.
  • 10. Doporučení v přívodu minerálních látek.
  • 11. Změna struktury stravy a stravovacích zvyklostí.
  • 12. Energetický výdej organismu.
  • 13. Opakování.
Literatura
  • MANDŽUKOVÁ, Jarmila. Domácí lékař jinak : výživa jako základ zdraví. Vyd. . Praha: Brána, 2006, 183 s. ISBN 8072432982. info
  • MAŠEK, Josef. Člověk, společnost a výživa. Praha: Orbis, 1971, 469 s. info
Metody hodnocení
ústní zkouška
Informace učitele
oral exam
Další komentáře
Studijní materiály
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2006, podzim 2007, podzim 2008, jaro 2009.
  • Statistika zápisu (nejnovější)
  • Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/jaro2010/bp308