FSpS:bp2229 Doplňky stravy ve sportu - Informace o předmětu
bp2229 Doplňky stravy ve sportu
Fakulta sportovních studiíjaro 2016
- Rozsah
- 1/0. 3 kr. Ukončení: kz.
- Vyučující
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (přednášející) - Garance
- doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií
Dodavatelské pracoviště: Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh
- Po 22. 2. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost, Po 29. 2. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost, Po 7. 3. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost, Po 14. 3. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost, Po 21. 3. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost, Po 4. 4. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost, Po 11. 4. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost, Po 18. 4. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost, Po 25. 4. 9:20–10:20 E34/225 - seminární místnost
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Regenerace a výživa ve sportu (program FSpS, B-TV) (2)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Regenerace a výživa ve sportu)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou doplňků stravy ve sportu. Porozumí významu užití jednotlivých látek, kombinace, účinky, neúčinnost, legislativu.
- Osnova
- Legislativní rámec doplňků stravy
- Použití doplňků stravy, obaly potravin
- Klasifikace doplňků stravy
- Sacharidové doplňky stravy
- Bílkovinné doplňky stravy
- Stimulanty a látky podporující utilizaci tuků
- Vitaminy a minerální látky
- Literatura
- doporučená literatura
- SLÍVA, Jiří a Juraj MINÁRIK. Doplňky stravy. Vyd. 1. Praha: Triton, 2009, 124 s. ISBN 9788073871697. info
- MACH, Ivan. Doplňky stravy na našem trhu. Vyd. 1. Praha: Svoboda Servis, 2006, 118 s. ISBN 8086320464. info
- MACH, Ivan. Doplňky stravy. 1. vyd. Praha: Svoboda Servis, 2004, 157 s. ISBN 8086320340. info
- TALBOTT, Shawn M. A guide to understanding dietary supplements. Binghampton, N.Y.: Haworth press, 2003, xxv, 713. ISBN 0789014564. info
- Výukové metody
- výuka bude probíhat kombinovanou formou přednášek a seminářů
- Metody hodnocení
- - povolena 1 omluvená neúčast - domácí příprava zadaná vyučujícím - prezentace 1 doplňku stravy ve výuce - povinné 3 části (1. charakteristika, 2. odborná rešerše literatury, 3. konkrétní doporučení použití ve sportu) - odevzdaná práce ke zvolenému doplňku stravy - ústní kolokviální zkouška
- Statistika zápisu (jaro 2016, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/jaro2016/bp2229