FSpS:bp519 Základy výživy ve sportu - Informace o předmětu
bp519 Základy výživy ve sportu
Fakulta sportovních studiípodzim 2009
- Rozsah
- 2/1. 4 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Ivona Servítová Rutarová, DiS. (cvičící) - Garance
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- bp519/p1: Čt 11:00–12:30 K112, I. Hrnčiříková
bp519/s1: Po 11:15–12:00 E34/225 - seminární místnost, I. Hrnčiříková - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Management cestovního ruchu)
- Cíle předmětu
- Cílem je vysvětlit základní pojmy. Studenti kurzu získají základní informace a dokáží aplikovat vztahy mezi výživou a cvičením.
- Osnova
- 1. Základní nutriční pojmy 2. Energetická bilance 3. Sacharidy 4. Bílkoviny 5. Tuky 6. Vitaminy 7. Minerální látky 8. Voda, vodní bilance, příjem tekutin 9. Speciální sportovní potraviny 10.Doplňky stravy 11. Výživa před, během a po tréninku 12. Výživa, cvičení a speciální skupiny obvatel
- Literatura
- MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. info
- Výukové metody
- Teoretické znalosti získají studenti na přednášce. Praktické znalosti ověřují a apliku v rámci měření, praktických úkolů, kazuistik na seminářích.
- Metody hodnocení
- 3 písemné testy, domácí úkoly , docházka (2 omluvené neúčasti),ústní zkouška s písemným testem
- Další komentáře
- Studijní materiály
- Statistika zápisu (podzim 2009, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/podzim2009/bp519