FSpS:bp2022 Základy výživy ve sportu - Informace o předmětu
bp2022 Základy výživy ve sportu
Fakulta sportovních studiípodzim 2014
- Rozsah
- 1/1. 4 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Ondřej Smolka, Ph.D. (cvičící)
Ing. Lucia Štulrajterová (cvičící) - Garance
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií
Dodavatelské pracoviště: Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh
- Po 16:20–17:05 B11/206
- Rozvrh seminárních/paralelních skupin:
bp2022/02: Út 17:10–17:55 E34/203 - seminární místnost, L. Štulrajterová
bp2022/03: Čt 18:00–18:45 C15/207, I. Hrnčiříková
bp2022/04: Čt 18:50–19:35 C15/207, I. Hrnčiříková - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 11 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Cílem je vysvětlit základní koncepty oboru výživa. Studenti tohoto kursu získají základní informace a porozumí vztahům mezi výživou a pohybovou aktivitou.
- Osnova
- 1. Základní pojmy o výživě. 2. Energetická bilance. 3. Sacharidy. 4. Proteiny. 5. Tuky. 6. Vitaminy. 7. Minerální látky. 8. Voda, tekutinová bilance. 9. Sportovní výiva. 10. Suplementy. 11. Výživa před, během a po výkonu. 12. Výživa a cvičení speciálních skupin. 13. Výživa v silových a vytrvalostních sportech.
- Literatura
- MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. info
- Výukové metody
- Teoretické znalosti studenti získají na přednášce. Poznatky aplikují v rámci praktických úkolů na seminářích. Práce s nutričním programem, analýza kazuistik. Práce s odbornými články.
- Metody hodnocení
- docházka na seminářích (2 absence) 3 testy (úspěšnost 75%) 2 domácí úkoly zkouška písemná - test 80 otázek
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každý semestr.
- Statistika zápisu (podzim 2014, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/podzim2014/bp2022