FSpS:bk2229 Doplňky stravy ve sportu - Informace o předmětu
bk2229 Doplňky stravy ve sportu
Fakulta sportovních studiípodzim 2017
- Rozsah
- 7/0/0. 3 kr. Ukončení: kz.
- Vyučující
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (přednášející) - Garance
- doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií
Dodavatelské pracoviště: Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh
- Pá 22. 9. 13:15–15:30 B11/235, Pá 3. 11. 14:45–16:15 D33/227 velká zasedací místnost, Pá 24. 11. 13:15–14:45 D33/227 velká zasedací místnost
- Rozvrh seminárních/paralelních skupin:
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Regenerace a výživa ve sportu (program FSpS, B-TV) (2)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV)
- Tělesná výchova a sport (program FSpS, B-TV, směr Regenerace a výživa ve sportu)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je seznámit studenty s problematikou doplňků stravy ve sportu. Porozumí významu užití jednotlivých látek, kombinace, účinky, neúčinnost, legislativu.
- Osnova
- Legislativní rámec doplňků stravy
- Použití doplňků stravy, obaly potravin
- Klasifikace doplňků stravy
- Sacharidové doplňky stravy
- Bílkovinné doplňky stravy
- Stimulanty a látky podporující utilizaci tuků
- Vitaminy a minerální látky
- Literatura
- doporučená literatura
- SLÍVA, Jiří a Juraj MINÁRIK. Doplňky stravy. Vyd. 1. Praha: Triton, 2009, 124 s. ISBN 9788073871697. info
- MACH, Ivan. Doplňky stravy na našem trhu. Vyd. 1. Praha: Svoboda Servis, 2006, 118 s. ISBN 8086320464. info
- MACH, Ivan. Doplňky stravy. 1. vyd. Praha: Svoboda Servis, 2004, 157 s. ISBN 8086320340. info
- TALBOTT, Shawn M. A guide to understanding dietary supplements. Binghampton, N.Y.: Haworth press, 2003, xxv, 713. ISBN 0789014564. info
- Výukové metody
- výuka bude probíhat kombinovanou formou přednášek a seminářů
- Metody hodnocení
- - na seminářích povolena 1 omluvená neúčast - domácí příprava zadaná vyučujícím - prezentace 1 doplňku stravy ve výuce - povinné 3 části (1. charakteristika, 2. odborná rešerše literatury, 3. konkrétní doporučení a aplikace použití ve sportu) - odevzdaná práce ke zvolenému doplňku stravy - ústní kolokviální zkouška
- Další komentáře
- Studijní materiály
- Statistika zápisu (podzim 2017, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/podzim2017/bk2229