LF:BVML0221p Laboratory Methods of Food Ana - Course Information
BVML0221p Laboratory Methods of Food Analysis I - lecture
Faculty of MedicineSpring 2007
- Extent and Intensity
- 2/0/0. 0 credit(s). Type of Completion: -.
- Teacher(s)
- RNDr. Jiří Totušek, CSc. (lecturer)
- Guaranteed by
- RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Department of Preventive Medicine – Theoretical Departments – Faculty of Medicine
Contact Person: RNDr. Jiří Totušek, CSc. - Timetable
- Mon 10:00–13:20 N02113a
- Prerequisites (in Czech)
- BVCP0121 Food Chemistry I && BKUV011 Basics of Human Nutrition
- Course Enrolment Limitations
- The course is only offered to the students of the study fields the course is directly associated with.
- fields of study / plans the course is directly associated with
- Human Nutrition (programme LF, B-SZ)
- Syllabus (in Czech)
- Semestr: prvý - přednášky * základní laboratorní operace
- * odběr a příprava vzorku k analýze
- * volumetrie, gravimetrie
- * extrakční metody
- * chromatografické metody (kapalinová chromatografie, gelová chromatografie, chromatografie na ionexech, plynová chromatografie)
- * elektroforéza
- * refraktometrie, polarimetrie
- * emisní spektrální analýza
- * atomová absorpční spektrometrie
- * molekulová absorpční spektrometrie v oblasti viditelného a uv záření
- * spektrometrie v infračervené oblasti
- * fluorescenční analýza, nefelometrie
- * základy NMR a hmotnostní spektrometrie
- * elektrochemické metody (potenciometrie, polarografie, voltametrie, elektrochemická rozpouštěcí analýza)
- Language of instruction
- Czech
- Further Comments
- The course is taught annually.
- Enrolment Statistics (Spring 2007, recent)
- Permalink: https://is.muni.cz/course/med/spring2007/BVML0221p