LF:MNKS101s Kazuistický seminář - Informace o předmětu
MNKS101s Kazuistický seminář
Lékařská fakultajaro 2018
- Rozsah
- 0/2. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (cvičící) - Garance
- Mgr. Veronika Suchodolová
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Rozvrh
- Út 13:00–14:45 C15/308
- Předpoklady
- MNPX0842 Praxe II && MNSP081 Souvislá praxe
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční specialista (program LF, N-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je reflektovat průběžnou praxi studentů, umožnit integrovat získanou pracovní zkušenost. Pozornost je věnována zhodnocení služeb daného zařízení, používání metod a technik práce, s ohledem na potřebu klienta. Předmět kladen důraz na samostatnou práci studenta s klienty v zařízení. Charakteristika pracoviště, na kterém je vykonávána odborná praxe, organizační struktura pracoviště. Náplň práce jednotlivých pracovníků. Personální vybavení, skladba klientů. Samostatná práce s klientem se supervizí v kazuistickém semináři.
- Osnova
- Samostatná práce s klientem se supervizí v kazuistickém semináři na principech nutriční péče.
- Literatura
- povinná literatura
- DUYFF, Roberta Larson. Academy of nutrition and dietetics complete food and nutrition guide. 5th edition. Boston: Houghton Mifflin Harcourt, 2017, xii, 802. ISBN 9780544520585. info
- ESCOTT-STUMP, Sylvia. Nutrition and diagnosis-related care. Eighth edition. Philadelphia: Wolters Kluwer, 2015, xxvii, 103. ISBN 9781451195323. info
- International dietetics and nutrition terminology (IDNT) reference manual : standardized language for the nutrition care process. 4th ed. Chicago: Academy of Nutrition and Dietetics, 2013, iv, 427. ISBN 9780880914673. info
- NAHIKIAN-NELMS, Marcia, Sara Long ROTH a Karen LACEY. Medical nutrition therapy : a case study approach. 3rd ed. Belmont: Brooks/Cole, 2009, xx, 432. ISBN 9780495555377. info
- doporučená literatura
- HOLLI, Betsy B. Communication and education skills for dietetics professionals. Edited by Betsy B. Holli. 5th ed. Philadelphia: Wolters Kluwer Health/Lippincott Williams & Wilkins, 2009, xiv, 396. ISBN 9780781774345. info
- PENDER, F. Clinical cases in dietetics. Oxford: Blackwell Pub., 2008, xiv, 281. ISBN 9781405125642. info
- Výukové metody
- seminář
- Metody hodnocení
- zápočet podmíněn 90% účastí a prezentacemi kazuistik s diskuzí
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
- Statistika zápisu (jaro 2018, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/jaro2018/MNKS101s