LF:MNHV0822c Hygiena výživy II- cv. - Informace o předmětu
MNHV0822c Hygiena výživy II- cvičení
Lékařská fakultajaro 2021
- Rozsah
- 0/1/0. 15. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (přednášející)
doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (přednášející)
MVDr. Šárka Bursová, Ph.D. (cvičící), RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (zástupce)
MVDr. Lenka Necidová, Ph.D. (cvičící), RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (zástupce)
Jana Chaloupková (cvičící)
Mgr. Aleš Peřina, Ph.D. (přednášející)
Ing. Veronika Išová (pomocník)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- Mgr. Aleš Peřina, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Rozvrh
- Út 2. 3. 9:00–10:40 A21/211, 9:00–10:40 C15/309, Út 9. 3. 9:00–10:40 A21/211, 9:00–10:40 C15/309, Út 16. 3. 9:00–10:40 C15/309, 9:00–10:40 A21/211, Út 23. 3. 9:00–10:40 A21/211, 9:00–10:40 C15/309, Út 30. 3. 9:00–10:40 C15/309, 9:00–10:40 A21/211, Út 6. 4. 9:00–10:40 A21/211, 9:00–10:40 C15/309, Út 13. 4. 9:00–10:40 C15/309, 9:00–10:40 A21/211, Út 20. 4. 9:00–10:40 A21/211, 9:00–10:40 C15/309, Út 27. 4. 9:00–10:40 A21/211, 9:00–10:40 C15/309, Út 4. 5. 9:00–10:40 C15/309, 9:00–10:40 A21/211, Út 11. 5. 9:00–10:40 C15/309, 9:00–10:40 A21/211, Út 18. 5. 9:00–10:40 A21/211, 9:00–10:40 C15/309, Út 25. 5. 9:00–10:40 C15/309, 9:00–10:40 A21/211, ...
- Předpoklady
- MNHV0721c Hygiena výživy I - cv.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční specialista (program LF, N-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem předmětu je orientace v moderních vyšetřovacích metodách v potravinářské mikrobiologii, v mikrobiologické problematice společného stravování, vybraných speciálních mikrobiologických vyšetřeních, seznámení se s vybranými patogeny v potravinách
- Výstupy z učení
- Student bude po absolvování předmětu schopen:
naplánovat a uskutečnit vyšetření hygieny prostředí potravinářského podniku;
provést vybrané mikrobiologické testy;
zpracovat slovní hodnocení mikrobiologických výsledků; - Osnova
- Cvičení: Patogeny v potravinách Moderní vyšetřovací metody Mikrobiologické vyšetření v zařízení společného stravování Stanovení účinků pasterace Mikrobiologie obalů Seminární práce na téma důležitosti sledování úrovně povrchové hygieny v potravinářství, zdravotní rizika
- Literatura
- Cupáková,Š. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení II, VFU, Brno, 2010
- Cupáková,Ś. et al. Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,VFU, Brno, 2008
- Výukové metody
- laboratorní cvičení
- Metody hodnocení
- povinná účast ve cvičeních,vypracování protokolů, zápočet
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
- Statistika zápisu (jaro 2021, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/jaro2021/MNHV0822c