LF:BVHP051p Hygiena potravin-před. - Informace o předmětu
BVHP051p Hygiena potravin - přednáška
Lékařská fakultapodzim 2002
- Rozsah
- 1/0/0. 2 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- MVDr Ing Tomáš Komprda, CSc. (přednášející), prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc. (zástupce)
- Garance
- prof. MUDr. Bc. Zuzana Derflerová Brázdová, DrSc.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: Jiřina Ježová - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Osnova
- Obsahová náplň přednášek
- 1. Obecná hygiena potravin, analýza alimentárních rizik, radiační hygiena potravin
- 2. Přirozeně se vyskytující toxické a karcinogenní látky, mykotoxiny, biogenní aminy
- 3. Kontaminanty: toxické prvky, migrace z obalů
- 4. Toxikanty a karcinogeny vynikající při výrobě potravin
- 5. Rezidua pesticidů, PCB
- 6. Rezidua biologicky aktivních látek
- 7. Aditivní látky v potravinách
- 8. Kažení potravin působením mikroorganismů
- 9. Alimentární bakteriální infekce
- 10. Alimentární bakteriální intoxikace
- 11. Virová onemocnění alimentárního původu; priony
- 12. Alimentární parazitární onemocnění
- 13. Sanitace v potravinářském průmyslu
- 14. Zajištění zdravotní nezávadnosti potravin pomocí systému HACCP
- 15. Speciální hygiena rizikových skupin potravin
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá každý týden. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (podzim 2002, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2002/BVHP051p