LF:BVCP012 Chemie potravin - Informace o předmětu
BVCP012 Chemie potravin
Lékařská fakultapodzim 2004
- Rozsah
- 2/1. 5 kr. Ukončení: zk.
- Garance
- RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Studenti se seznámí s chemickou podstatou jednotlivých živin a dalších látek, vyskytujících se v potravinových surovinách živočišného i rostlinného původu a v potravinách a s jejich změnami během technologického zpracování a kulinářských úprav.
- Osnova
- Tématické okruhy - semestr prvý:
- - aminokyseliny, peptidy, bílkoviny
- - tuky a jiné lipidy
- - sacharidy
- - vitaminy (hydrosolubilní, liposolubilní)
- - minerální látky (esenciální prvky, voda)
- - aromatické látky
- - chuťové látky
- - barviva
- Studium předmětu "Chemie potravin" je ukončeno v prvním semestru zápočtem, ve druhém semestru zkouškou.
- Statistika zápisu (podzim 2004, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2004/BVCP012