BVKP011p Kulinární příprava-přednáška

Lékařská fakulta
podzim 2005
Rozsah
2/0/0. 1 kr. Ukončení: z.
Vyučující
Bc. Olga Illková (cvičící)
Garance
MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Omezení zápisu do předmětu
Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
Mateřské obory/plány
Cíle předmětu
Studijní předmět poskytuje studentům vědomosti a praktické dovednosti pro kulinární přípravu pokrmů v takovém rozsahu a na takové úrovni, aby studenti byli schopni prakticky vyrobit sortiment pokrmů a nápojů, doporučit správné složení stravy a splňovat nejvyšší odborné, hygienické a estetické požadavky a aby se mohli široce uplatńovat v odborných profesích. Důraz je kladen na otázky hygieny, bezpečnosti práce, dodržování legislativy, manipulace a ošetřování surovin, estetiku a etiku při kulinární přípravě pokrmů a to přímo při exkurzi v provozech.
Osnova
  • Stravovací střediska- typy, zařízení, vybavení výrobní technologií, hygiena a bezpečnost práce, legislativa Dodržování HACCP, možná rizika, kontrolní činnost orgánů Estetickéa etické zásady při přípravě a podávání pokrmů a nápojů, situační komunikace
Literatura
  • ILLKOVÁ, Olga. technologie přípravy pokrmů. 1.vydání. Slavkov: Rozrazil, 1995. ISBN 80-85382-13-X. info
Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
Předmět je zařazen také v obdobích podzim 2003, podzim 2004, podzim 2006, podzim 2008, podzim 2009, podzim 2010, podzim 2011, podzim 2012, podzim 2013, podzim 2014, podzim 2015, podzim 2016, podzim 2017, podzim 2018, podzim 2019, podzim 2020, podzim 2021, podzim 2022, podzim 2023, podzim 2024.