LF:BVMI0322c Mikrobiologie II-cvič. - Informace o předmětu
BVMI0322c Mikrobiologie II - cvičení
Lékařská fakultapodzim 2009
- Rozsah
- 0/1/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (cvičící)
- Garance
- RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová - Rozvrh
- Út 13:30–15:10 N02113a
- Předpoklady
- BVMI0221c Mikrobiologie I - cv. && BVMI0221p Mikrobiologie I - před.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Seznámení s vybranými speciálními technikami mikrobiologie potravin. Základy mikroskopické techniky v mikrobiologii.
- Osnova
- Antimikrobiální látky v potravinách a potravinových surovinách. Mikrobiologické techniky, užívané ke stanovení genetického rizika potravin a prostředí. Metody potravinářské mykologie, mykotoxiny.
- Literatura
- Demnerová, K. et al. laboratorní cvičení z mikrobiologie. Praha: VŠCHT, 2001
- ŠILHÁNKOVÁ, Ludmila. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Vyd. 3., opr. a dopl., v Aca. Praha: Academia, 2002, 363 s. ISBN 8020010246. info
- Výukové metody
- praktická cvičení
- Metody hodnocení
- zápočet
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
- Statistika zápisu (podzim 2009, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2009/BVMI0322c