LF:BVPX0321 Praxe I - Informace o předmětu
BVPX0321 Praxe I
Lékařská fakultapodzim 2017
- Rozsah
- 0/2/0. 1 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Martin Krobot (cvičící)
Mgr. Veronika Suchodolová (cvičící)
MVDr. Halina Matějová (pomocník) - Garance
- Mgr. Zlata Kapounová, Ph.D.
Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová
Dodavatelské pracoviště: Ústav veřejného zdraví – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Předpoklady
- BVKP0222 Technol. přípravy pokrmů II && BVZO021p Základy ošetřovatelství - přednáška && BKFY0222p Fyziologie II - přednáška && BVBC0221p Biochemie I-předn.
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Cílem odborné praxe je seznámení se s činnostmi v péči o nutriční zajištění pacienta. Nezbytným předpokladem jsou teoretické vědomosti a praktické znalosti o činnosti stravovacího provozu při procesu přípravy léčebné výživy. Praxe probíhá pod vedením zkušených nutričních terapeutů v souladu s popisem jejich pracovních činností.
- Výstupy z učení
- Student bude schopen:
- připravit edukační materiál pro pacienty a jejich rodiny
- edukovat pacienty, případně jiné osoby o speciálních dietních postupech
- hodnotit kvalitu poskytované péče a vypracovat standardy
- sestavovat stravovací pokyny pro výživu dětí dle potřeb všech věkových skupin
- doporučovat doplňkové formy výživy podle individuálního stavu pacienta a jeho onemocnění - Osnova
- Student připravuje edukační materiály pro pacienty a jejich rodiny a edukuje pacienty, případně jiné osoby o speciálních dietních postupech, instruuje členy ošetřovatelského týmu v oblasti své odbornosti, působí v multidisciplinárním ošetřovatelském týmu jako odborník na uspokojování specifických nutričních potřeb pacientů
- hodnotí kvalitu poskytované péče a vypracovává standardy
- sestavuje stravovací pokyny pro výživu dětí dle potřeb všech věkových skupin
- doporučuje doplňkové formy výživy podle individuálního stavu pacienta a jeho onemocnění
- Literatura
- Výukové metody
- praxe ve smluvních zařízeních
- Metody hodnocení
- zápočet
- Navazující předměty
- Další komentáře
- Studijní materiály
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá každý týden. - Nachází se v prerekvizitách jiných předmětů
- Statistika zápisu (podzim 2017, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2017/BVPX0321