PdF:OP3MK_ZBZN Zbožíznalství - Informace o předmětu
OP3MK_ZBZN Zbožíznalství
Pedagogická fakultapodzim 2012
- Rozsah
- 0/0/.8. 10. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Lenka Dohnalová (přednášející)
Ing. Pavla Stejskalová (přednášející) - Garance
- doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.
Katedra fyziky, chemie a odborného vzdělávání – Pedagogická fakulta
Kontaktní osoba: Jana Jachymiáková
Dodavatelské pracoviště: Katedra fyziky, chemie a odborného vzdělávání – Pedagogická fakulta - Rozvrh
- So 6. 10. 18:30–20:10 učebna 60, So 20. 10. 11:10–12:50 učebna 60, So 10. 11. 7:30–10:05 učebna 60, So 15. 12. 17:35–20:10 učebna 60
- Předpoklady
- !NOWANY( OP3MK_ZFYZ Fyzika , DI3MK_STR1 Strojírentská technologie 1 ) || NOW( OP3MK_ZABI Základy biologie ) || NOW( OP3MK_ZCH Základy chemie ) || NOW( DT3MK_VHP Výživa a hygiena potravin )
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Učitelství odborných předmětů pro střední školy (program PdF, N-SS)
- Učitelství odborných předmětů pro základní a střední školy - specializace obchod a služby (program PdF, N-SS)
- Cíle předmětu
- Předmět zbožíznalství umožňuje studentům orientaci v hlavních sortimentních skupinách v souladu s platnou legislativou a požadavky obchodní praxe, objasňuje problematiku užitných vlastností, jakosti, hodnocení zboží, vad zboží, označování a odborného prodeje zboží.
- Osnova
- Potravinářské zboží charakteristika význam členění požadavky na jakost a ochrana jakosti označování uvádění do oběhu trendy vývoje potravin vč. tendence k humanizaci výrobků etapy ve vývoji potravin
- Literatura
- KAVINA, Josef. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 1. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač - prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží. 1. vyd. Praha: IQ 147, 1996, 177 s. info
- Výukové metody
- teoretická příprava,diskuze
- Metody hodnocení
- písemné testy
- Informace učitele
- Povinná: Kavina, J. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 1. ročník, IQ 147, spol. s r.o., Praha, 2002 Škopek, B. Průvodce legislativou potravin, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodní, Brno, 2005 Kalač, P. Funkční potraviny, DONA spol. s r.o., České Budějovice, 2003
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je vyučován každoročně.
- Statistika zápisu (podzim 2012, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/ped/podzim2012/OP3MK_ZBZN