LF:BVML0221p Lab. met. anal.potr. I - před. - Informace o předmětu
BVML0221p Laboratorní metody analýzy potravin I - přednáška
Lékařská fakultajaro 2009
- Rozsah
- 2/0/0. 0 kr. Ukončení: -.
- Vyučující
- RNDr. Jiří Totušek, CSc. (přednášející)
- Garance
- RNDr. Jiří Totušek, CSc.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: RNDr. Jiří Totušek, CSc. - Předpoklady
- BVCP0121 Chemie potravin I && BKUV011 Úvod do výživy
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Nutriční terapeut (program LF, B-SZ)
- Výživa člověka (program LF, B-SZ) (2)
- Osnova
- Semestr: prvý - přednášky * základní laboratorní operace
- * odběr a příprava vzorku k analýze
- * volumetrie, gravimetrie
- * extrakční metody
- * chromatografické metody (kapalinová chromatografie, gelová chromatografie, chromatografie na ionexech, plynová chromatografie)
- * elektroforéza
- * refraktometrie, polarimetrie
- * emisní spektrální analýza
- * atomová absorpční spektrometrie
- * molekulová absorpční spektrometrie v oblasti viditelného a uv záření
- * spektrometrie v infračervené oblasti
- * fluorescenční analýza, nefelometrie
- * základy NMR a hmotnostní spektrometrie
- * elektrochemické metody (potenciometrie, polarografie, voltametrie, elektrochemická rozpouštěcí analýza)
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá každý týden.
- Statistika zápisu (jaro 2009, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/jaro2009/BVML0221p