LF:BKUV011 Úvod do výživy - Informace o předmětu
BKUV011 Úvod do výživy
Lékařská fakultapodzim 2002
- Rozsah
- 0/1/0. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- MVDr. Halina Matějová (přednášející)
- Garance
- MVDr. Halina Matějová
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta
Kontaktní osoba: MVDr. Halina Matějová - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je nabízen i studentům mimo mateřské obory.
- Mateřské obory/plány
- Ošetřovatelství (program LF, B-SZ)
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Osnova
- 1. Úvod do studia předmětu výživa a evoluce výživy člověka
- 2. Výživová doporučení
- 3. Kojení
- 4. Bílkoviny a sacharidy ve výživě člověka
- 5. Tuky ve výživě člověka
- 6. Vitaminy ve výživě člověka
- 7. Minerální látky ve výživě člověka
- 8. Nutriční toxikologie
- 9. Alimentární infekce
- 10. Test k zápočtovému řízení
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá každý týden.
Vhodný doplňkový obor pro studenty 2. nebo 3. ročníku zdravovědné specializace učitelství na prvním stupni ZŠ PedF.
- Statistika zápisu (podzim 2002, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2002/BKUV011