LF:BVMI0322 Mikrobiologie II - Informace o předmětu
BVMI0322 Mikrobiologie II
Lékařská fakultapodzim 2011
- Rozsah
- 1/1/0. 3 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- doc. MUDr. Jan Šimůnek, CSc. (přednášející)
RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D. (cvičící) - Garance
- RNDr. Danuše Lefnerová, Ph.D.
Ústav preventivního lékařství – Teoretická pracoviště – Lékařská fakulta - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Výživa člověka (program LF, B-SZ)
- Cíle předmětu
- Student bude schopen porozumět problematice kvasinek a plísní a jejich stanovení v potravinách i znát zdravotní rizika.Dokáže praktikovat a zdůvodnit provádění stěrových metod v potravinářských zařízeních a jejich význam v prevenci alimentárních onemocnění.
- Osnova
- Metody potravinářské mykologie,stanovení kvasinek a plísní v potravinách, mykotoxiny, určování kvasinek a plísní,ústní mikroflora,stěrové metody v potravinářství
- Literatura
- povinná literatura
- Demnerová, K. et al. laboratorní cvičení z mikrobiologie. Praha: VŠCHT, 2001
- ŠILHÁNKOVÁ, Ludmila. Mikrobiologie pro potravináře a biotechnology. Vyd. 3., opr. a dopl., v Aca. Praha: Academia, 2002, 363 s. ISBN 8020010246. info
- neurčeno
- Cupáková,Š et al.,Mikrobiologie potravin, praktická cvičen II.,Brno, VFU,2010
- Cupáková,Š.et al.Mikrobiologie potravin, praktická cvičení I,Brno, VFU,2008
- Výukové metody
- praktická cvičení
- Metody hodnocení
- protokoly
- Další komentáře
- Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá každý týden.
- Statistika zápisu (podzim 2011, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/med/podzim2011/BVMI0322