PdF:OP3MK_ZBZN Zbožíznalství - Informace o předmětu
OP3MK_ZBZN Zbožíznalství
Pedagogická fakultajaro 2014
- Rozsah
- 0/0/.7. 8. 2 kr. Ukončení: z.
- Vyučující
- Ing. Lenka Dohnalová (přednášející)
- Garance
- doc. RNDr. Petr Sládek, CSc.
Katedra fyziky, chemie a odborného vzdělávání – Pedagogická fakulta
Kontaktní osoba: Mgr. Bc. Lucie Viková
Dodavatelské pracoviště: Katedra fyziky, chemie a odborného vzdělávání – Pedagogická fakulta - Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- Cíle předmětu
- Předmět zbožíznalství umožňuje studentům orientaci v hlavních sortimentních skupinách v souladu s platnou legislativou a požadavky obchodní praxe, objasňuje problematiku užitných vlastností, jakosti, hodnocení zboží, vad zboží, označování a odborného prodeje zboží.
- Osnova
- Potravinářské zboží charakteristika význam členění požadavky na jakost a ochrana jakosti označování uvádění do oběhu trendy vývoje potravin vč. tendence k humanizaci výrobků etapy ve vývoji potravin
- Literatura
- KAVINA, Josef. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 1. ročník středních odborných učilišť a integrovaných středních škol učebního oboru prodavač - prodavačka, zaměření pro potravinářské zboží a pro smíšené zboží. 1. vyd. Praha: IQ 147, 1996, 177 s. info
- Výukové metody
- teoretická příprava,diskuze
- Metody hodnocení
- písemné testy
- Informace učitele
- Povinná: Kavina, J. Zbožíznalství potravinářského zboží pro 1. ročník, IQ 147, spol. s r.o., Praha, 2002 Škopek, B. Průvodce legislativou potravin, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště obchodní, Brno, 2005 Kalač, P. Funkční potraviny, DONA spol. s r.o., České Budějovice, 2003
- Další komentáře
- Předmět je dovoleno ukončit i mimo zkouškové období.
Předmět je vyučován každoročně.
Výuka probíhá blokově.
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/ped/jaro2014/OP3MK_ZBZN