FSpS:bk1022 Základy výživy ve sportu - Informace o předmětu
bk1022 Základy výživy ve sportu
Fakulta sportovních studiípodzim 2011
- Rozsah
- 8/8. 4 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Ivona Servítová Rutarová, DiS. (cvičící)
Mgr. Ondřej Smolka, Ph.D. (cvičící) - Garance
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh seminárních/paralelních skupin
- bk1022/man_cv: Pá 7. 10. 8:00–9:20 C15/207, Pá 18. 11. 13:00–15:00 C15/207, Pá 16. 12. 8:00–10:00 B11/236, I. Servítová Rutarová
bk1022/man_pr: Pá 16. 9. 18:00–20:00 B11/236, Pá 21. 10. 15:10–17:10 B11/206, Pá 25. 11. 14:45–16:05 B11/206, I. Hrnčiříková
bk1022/rvs_cv: Pá 7. 10. 9:30–10:50 B11/236, Pá 11. 11. 17:20–19:20 B11/311, Pá 9. 12. 16:10–18:10 B11/206, M. Kumstát
bk1022/rvs_pr: Pá 30. 9. 17:10–19:10 B11/305, Pá 21. 10. 15:10–17:10 B11/206, Pá 25. 11. 14:45–16:05 B11/206, I. Hrnčiříková
bk1022/tren_cv: Pá 14. 10. 18:00–20:00 E34/203 - seminární místnost, Pá 11. 11. 16:10–18:10 E34/224, Pá 9. 12. 16:10–17:30 B11/305, O. Smolka
bk1022/tren_pr: Pá 16. 9. 18:00–20:00 B11/236, Pá 21. 10. 15:10–17:10 B11/206, Pá 25. 11. 14:45–16:05 B11/206, I. Hrnčiříková - Předpoklady
- (! bk304 Základy výživy ve sportu ) && ! NOW( bk304 Základy výživy ve sportu ) && (! bk519 Základy výživy ve sportu ) && ! NOW( bk519 Základy výživy ve sportu )
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 18 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Broad objective is to explain basic concepts.Students of this course will develop a solid basic and apllied understanding of the relationship between nutrition and exercise.
- Osnova
- 1. Basic nutrition concepts 2. Energy balance 3. Carbohydrates 4. Proteins 5. Fats 6. Vitamins 7. Minerals 8. Water, Water balance, Hydration status assesment 9. Sport food 10. Supplements 11. Nutrition before, during and after exercise 12. Nutrition and exerciese and special populations
- Literatura
- MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. info
- Výukové metody
- Teoretické znalosti studenti získají na přednášce. Poznatky aplikují v rámci praktických úkolů na seminářích.
- Metody hodnocení
- 3 písemné testy, povinná literatura, projekty, docházka (max.2 omluvené neúčasti), ústní zkouška s písemným testem. Aktivní účast na seminářích. Celkový průměr z dílčích testů v semestru min.70%. Poznámka: absenci na semináři je nutné omluvit s adekvátním zdůvodněním do konce pracovního týdne, ve kterém student chyběl. Soustředění a turnaje je nutné omluvit předem, zpětně nebude absence z tohoto důvodu akceptována. Písemný test před zkouškou píšou všichni studenti, kteří budou připuštěni ke zkoušce. Dílčí testy, v případě absence, je nutné napsat do 10 pracovních dnů. Ke zkoušce nebudou připuštěni studenti, kteří nesplní min.1 z výše uvedených předpokladů. První a poslední přednáške je povinná.
- Další komentáře
- Studijní materiály
- Statistika zápisu (podzim 2011, nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/podzim2011/bk1022