FSpS:bk1022 Základy výživy ve sportu - Informace o předmětu
bk1022 Základy výživy ve sportu
Fakulta sportovních studiípodzim 2013
- Rozsah
- 7/7. 4 kr. Ukončení: zk.
- Vyučující
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D. (přednášející)
doc. Mgr. Michal Kumstát, Ph.D. (cvičící)
Mgr. Ján Namešanský (cvičící)
Mgr. Ondřej Smolka, Ph.D. (cvičící)
Ing. Lucia Štulrajterová (cvičící) - Garance
- Ing. Iva Hrnčiříková, Ph.D.
Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií
Dodavatelské pracoviště: Katedra podpory zdraví – Fakulta sportovních studií - Rozvrh
- Pá 13. 9. 8:00–9:30 B11/206, Pá 25. 10. 16:55–18:25 B11/305, Pá 1. 11. 17:40–19:55 B11/305
- Rozvrh seminárních/paralelních skupin:
bk1022/02: Pá 13. 9. 15:20–16:50 B11/305, Pá 1. 11. 10:35–12:05 C15/207, Pá 8. 11. 17:40–19:55 B11/236, I. Hrnčiříková, O. Smolka
bk1022/03: Pá 27. 9. 18:00–19:30 C15/207, Pá 1. 11. 12:10–13:40 C15/207, Pá 29. 11. 13:20–15:35 B11/311, I. Hrnčiříková, O. Smolka
bk1022/04: Pá 11. 10. 13:15–14:45 B11/305, Pá 1. 11. 13:45–15:15 C15/207, Pá 6. 12. 10:25–12:40 K204, L. Štulrajterová
bk1022/05: Pá 18. 10. 8:00–9:30 B11/236, Pá 1. 11. 15:55–17:25 C15/207, Pá 13. 12. 15:45–18:00 B11/305, L. Štulrajterová - Předpoklady
- (! bk304 Základy výživy ve sportu ) && ! NOW( bk304 Základy výživy ve sportu ) && (! bk519 Základy výživy ve sportu ) && ! NOW( bk519 Základy výživy ve sportu )
- Omezení zápisu do předmětu
- Předmět je určen pouze studentům mateřských oborů.
- Mateřské obory/plány
- předmět má 20 mateřských oborů, zobrazit
- Cíle předmětu
- Cílem je vysvětlit základní koncepty oboru výživa. Studenti tohoto kursu získají základní informace a porozumí vztahům mezi výživou a pohybovou aktivitou.
- Osnova
- 1. Základní pojmy o výživě. 2. Energetická bilance. 3. Sacharidy. 4. Proteiny. 5. Tuky. 6. Vitaminy. 7. Minerální látky. 8. Voda, tekutinová bilance. 9. Sportovní výiva. 10. Suplementy. 11. Výživa před, během a po výkonu. 12. Výživa a cvičení speciálních skupin. 13. Výživa v silových a vytrvalostních sportech.
- Literatura
- MANDELOVÁ, Lucie a Iva HRNČIŘÍKOVÁ. Základy výživy ve sportu. 1.vyd. Brno: MU, 2007, 72 s. 4492/FSpS-1/07-17/99. ISBN 978-80-210-4281-0. info
- Výukové metody
- Teoretické znalosti studenti získají na přednášce. Poznatky aplikují v rámci praktických úkolů na seminářích. Práce s nutričním programem, analýza kazuistik. Práce s odbornými články.
- Metody hodnocení
- docházka na seminářích (2 absence) 3 testy (úspěšnost 75%) 2 domácí úkoly zkouška písemná - test 80 otázek
- Statistika zápisu (nejnovější)
- Permalink: https://is.muni.cz/predmet/fsps/podzim2013/bk1022